Menu

Aurora

Blog

A nagy asztali számológépek - Truly Citizen Sharp

A tűzőgép mellett az egyik irodaszer amit, a legtöbbet használunk az asztali számológép. A számológép akkor is ajánlatos, ha nincs nehézségünk a számolással. Növeli a produktivitást és gyorsítja a számolással járó tevékenységet. Az első okos számológép feltalálója a Hewlett-Packard 71-ben készítette el a HP-65-öt. Ez volt az első programozható számológép. Ezt követően gyors fejlődés kezdődött a számológépek piacán és rövidesen napvilágot látott a napelemes számológép.


A nagy gyártók, mint a Casio, Citizen, Canon és a Sharp állandóan fejlesztették az új modelleket és most is folynak a fejlesztések. Már megszokhattuk, hogy egyre nagyobb a Truly számológépek funkció választéka és a tudásuk nő a méretek meg  egyre kisebbek lesznek. Ezek függvénye a számológép ára ami így széles skálán mozog. Az internet idejében létezik az online számológép és már a tudományos számológép online is elérhető. Egy internetes számológép sok mindent tud de, nem léphet egy Casio tudományos számológép helyébe.


Casio számológép


Ma már kevesen fejlesztenek számológépet. A Casio órák gyártásával kezdte majd nemsokára a legnagyobb számológép fejlesztő lett. Össze is gyúrta a kettőt, így jött létre a Casio számológépes óra majd nemsokára a számológépes karóra. Egy Casio számológép ma  a legfelső kategóriába sorolható. Létezik kétsoros számológép és grafikus számológép is. Egyik kiváló típus a Casio fx 220 plus tudományos számológép. Egy számológép Casio felirattal magas színvonalat képvisel.


Sharp számológép


A nagy számológép fejlesztők között van a Sharp is. A kiváló tervezés, magas színvonalú funkciók tették a Sharp számológépeket ismerté világszerte. A Sharp számológép választéka bőséges. A vállalat két nagy fejlesztése a Sharp szalagos számológép és a tudományos számológép volt. A Sharp tudományos számológép ma már a legmagasabb színvonalat képviseli. A Sharp fejlesztette ki az advanced D.A.L. technológiát így alkalmassá vált a tudományos számológép törtekhez is. A Sharp komplex számológép tudományos funkciói változatosak és az élet minden területére alkalmasak.Sharp tudományos számológép El-531X-WH ár árak vásárlás


Mire figyeljünk számológép vásárlásnál?


A tudományos számológép vásárlás előtt vegyük figyelembe, hogy nehéz lesz átállás egy új típusra, ha megszoktunk már egy modellt. Ha lehet azonos  elven működő típust válasszunk mint az előző gép volt. Azonos márkán belül  könnyű váltani. Feltéve, hogy volt egy tudományos Sencor számológép a birtokunkban és cserélni szeretnénk egy Sharp tudományos számológépre nehéz lesz megszokni az új gépet. A tudományos számológép ár érték arányban mindig jobb választás, akkor is ha nem használjuk ki a sok funkciót. A tudományos számológép használata sok gyakorlást igényel. Vegyük figyelembe azt is, hogy okos számológép online ingyen is található a z interneten.


Gyakran felmerülő kérdés, hogy nagy számológép vagy zsebszámológép legyen a választás. A zsebszámológép egyetlen előnye a hordozhatóság. A nagy számológép ennél több előnnyel rendelkezik. Nagyobb kijelző, nagy számjegyek. Nagyobb napelem panel. A nyomógombok távolabb vannak egymástól, kisebb a hibalehetőség vagy elütés. Több nyomógomb, számos funkció. Valuta számítás is végezhető némelyik Sharp zsebszámológépen, de ez a funkció rendszerint a nagy számológépek kiváltsága. Gyök számítás vagy gyökvonás sem található a kisebb számológépeken.


Hogy kell százalékot számolni számológépen?


Százalékszámítás számológéppel nem egy bonyolult művelet. A billentyűzet gombok jelentése szerencsére a legtöbb számológépen egységes. Tegyük fel, hogy pl. 500-nak a 10%-át szeretnénk kiszámolni: 500 [X] 10 [%] eredmény, bizonyos típusokon meg kell nyomni  az = jelet is. A hatványozás számológéppel is könnyű feladat. Egy szám négyzetének kiszámításához nyomjuk meg a szám [X] [=] billentyűket.


Egy irodaszer webáruház kínálatában rendszerint van számológép eladó sorban. Elég ha begépeljük a kereső mezőbe, hogy Casio, a webshop választékából már le is válogattuk a keresett számológépet. Néhányan mondják, hogy a legjobb számológép a ember két keze, azért egy négyzetgyök számítás elvégzéséhez jól jön az asztali számológép használata.

Go Back

Komment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.