Menu

Aurora

Blog

A ragasztó stift az irodában

Ragasztó stift vagy más néven stiftes ragasztó

A ragasztó stiftek ideális és tiszta megoldást kínálnak a háztartási és irodai alkalmazásokhoz. A ragasztó stiftek igen praktikusak, hiszen nem maszatolnak, nem lesz ragasztós semmi. Tisztán, gyorsan és egyszerűen használható, mivel nem csöpög és nem folyik. Célirányosan és könnyen kenhető, nincs kellemetlen szaga, mosható, oldószermentes és mérgező anyagokat nem tartalmaz. A ragasztó stifttel könnyű a tiszta, gyors, pontos és gazdaságos ragasztás. A ragasztó stift 85%-ban természetes anyagokból áll. Ma már készül olyan színes ragasztó stift is, amelyet ha felhordunk a a ragasztandó felületre, a színe egy idő után fokozatosan elhalványodik, majd teljesen el is tűnik. A ragasztó színe segít abban, hogy láthassuk a papír melyik részeire kentünk már a ragasztóból.Nebúló színes ragasztó stift

A ragasztó stift összetétele

A ragasztó stift mérgező anyagokat nem tartalmaz, ezért használata gyermekek számára is biztonságos. A ragasztóanyag egyik összetevője egy  vegyület a PVP (polyvinyl-pyrrolidon), amelytől egyrészt megkeményedik a ragasztó, másrészt kevésbé töredezik, így könnyebb a felvitele. Egy másik összetevő a ragasztó stiftben a glicerin. Ez biztosítja a sima és könnyed kenhetőséget és megóvja a ragasztó stiftet a  kiszáradástól. Mindezek hordozó anyaga a természetes szappan. Léteznek PVA alapanyagból készült ragasztó stiftek is. A PVA sem mérgező anyag, azonban a ragasztás minősége és a ragasztó stift eltarthatósága elmarad a PVP anyagból készült ragasztó stiftek mögött.

Ragasztó stift

 

A ragasztó stift használata

A ragasztóstift használatba vétele előtt távolítsuk el a ragasztó felületéről a 

fóliát. A ragasztó stift megragasztja a papírt, kartont, fotót, textilt, filcet, parafát, bőrt. A ragasztott felületek összeillesztés után még rövid ideig (30 - 45 mp) korrigálhatóak. A ragasztó stift száradási ideje kb. 60 másodperc. A ragasztó stiftet a légmentesen záródó kupak védi a kiszáradástól. A munka befejezése után a ragasztó stiftet a kupakkal le kell zárni, különben kiszárad. A ragasztó stift a szükséges taneszközök listáján megtalálható. Kisebbeknek névvel ellátva, de felső tagozaton is követelmény és az eszközlistán is szerepel.

 

 

A ragasztó stift eltávolítása

A munkafelületre,  padlóra került ragasztó még frissen nedves kendővel könnyedén eltávolítható. Száradás után a ragasztó langyos vízzel, néhány perces áztatás után lemosható. A ragasztó stift szinte minden ruhaanyagból könnyedén eltávolítható, vízzel kimosható.

Go Back

Komment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.